2022-10-18
接近1️⃣年無去過森屋,咁啱同事話未試過,一於帶佢去試下😊,懷緬一番之餘🥰,試下佢可唔可以保持到水準😋。去森屋一定要早,我地十二點🕛一開門就第一個衝入去🏃♂️。果然,未到十二點半已經坐滿咗9️⃣成人喇。同事點咗個醬油魚介湯拉麵🍜,我就十五十六諗緊叫網燒牛肉好定蒲燒鯛腹好😖,最後都係要咗網燒牛😂(註:我想話呢度嘅蒲燒鯛腹係非常非常好食,下次再介紹俾大家)。網燒牛肉定食 $82頭盤先嚟過沙律🥗,份量唔少,另外佢嘅芝麻醬同一般我食開嘅有啲唔同🤔,佢嘅醬淡色啲(我開頭驟眼望以為係沙律醬😅),亦淡味啲,但配上蛋白、菜一齊食,我覺得好匹配👍。跟著主菜嚟啦,先講下個味增湯🍵,味道唔鹹,味淡但濃郁🥰(好矛盾😂,但真係咁,大家有機會飲下就會明我講乜🤣🤣。)即燒嘅網燒牛肉🐂,燒得非常香口惹味😋,但又唔會over咗,另外仲有隻日本生鷄蛋🥚,用嚟蘸牛肉食又得,再唔係撈落飯度連燒汁連牛肉一齊食又得🤣🤣。醬油魚介湯拉麵 $82首先,由於拉麵🍜唔係定食,所以係無沙律🥗同埋味增湯🍵嘅。同事話呢個拉麵個湯,無論係醬油味還是魚味都唔算突出,麵質感可以,軟硬都算適中,最出色反而係嗰幾塊豬腩肉🐖,又嫩滑又入味,讚👍。煎日本餃子
網燒牛肉定食 $82
醬油魚介湯拉麵 $82
煎日本餃子 $48/5 pcs
餃子🥟係即煎嘅,而且煎得好金黄,嗰底好香脆🥰,而且餃子大大隻,入面啲肉非常 juicy 😍,非常好食😋。
總括而言,網燒牛肉嘅質素保持水準,以$100唔洗食到呢個質素,我覺得性價比極高👍;餃子juicy大大隻,亦係必試之選😊。相反魚介拉麵就真心普通咗啲😶,另外最後想講,佢地嘅服務係有進步嘅空間...😔。