2010-06-04 9 views
綿花冰這類甜品 我早年在台灣吃過了, 都震撼唔到我.感覺上食綿花冰,一來口感好虛無咁,一入口咩都無哂..食完都唔知食左d咩咁另外,價錢太貴了, 數十元的價錢買一堆有味道的固體狀的水. 好唔抵.其實如果咁鐘意個種味道,嗌個種味道既飲品都得啦. 最好要少冰添!根本,加冰除左有冷凍既效果外,就是商人用來偷工減料既工具.我對冰真的沒有好感所以,糖百戍府在香港大行其道,四處開分店.朋友們也想想對於綿花冰非常雀躍.我依然對於綿花冰沒有好感 -_-所以我沒有參與今次吃冰行動, 只是偷吃幾口 而已而是次吃冰行動最大的目的就是要使用openrice的coupon - 加5蚊有西瓜冰!以上多款照片中,我和友人 最喜歡 綠茶冰, 牛奶鍊奶冰 和石榴百香果醬冰.綠茶冰的味道最濃! 可是,食完綠茶冰食石榴冰 或牛奶冰就顯得味淡了.另外綠茶冰及芒果汁牛奶冰上的朱古力片好難食!好苦.通常做甜品toppings既朱古力片都會甜d架嘛.因為下面既冰咁甜.如果上面d朱古力好苦既話 會好怪好難食架仲有西瓜冰可選2個配料.可以那2個配料都不是凍的,有點暖暖的.與冷凍的綿花冰格格下入吃過這次綿花冰後,我更加對於綿花冰沒有好感哩
綿花冰這類甜品 我早年在台灣吃過了, 都震撼唔到我.
根本,加冰除左有冷凍既效果外,就是商人用來偷工減料既工具.
我對冰真的沒有好感

所以,糖百戍府在香港大行其道,四處開分店.
朋友們也想想對於綿花冰非常雀躍.
我依然對於綿花冰沒有好感 -_-

所以我沒有參與今次吃冰行動, 只是偷吃幾口 而已

另外綠茶冰及芒果汁牛奶冰上的朱古力片好難食!好苦.
通常做甜品toppings既朱古力片都會甜d架嘛.
因為下面既冰咁甜.如果上面d朱古力好苦既話 會好怪好難食架

仲有西瓜冰可選2個配料.

吃過這次綿花冰後,我更加對於綿花冰沒有好感哩.
如果食這些西瓜冰,為什麼不到松記嗌一杯西瓜冰,只是$18 大大杯又好味!
又或者在街上賣沙冰的地方買一杯呢? 西瓜味一定更加原汁原味!

吃罷,向添好運出發了!^0^
好立克冰
石榴百香果醬冰
綠茶綠茶冰
牛奶鍊奶冰
芒果汁牛奶冰
西瓜冰(配小丸子)
謝謝OPENRICE的COUPON ^^