2017-02-10 1178 views
7-1-2017 (Sat)晏晝,同老公o係灣仔會合後,去動漫基地前,佢要食個晏,我o地一邊行一邊睇有咩o岩食,行到去灣仔道等過馬路時,抬頭一望,咦?!二樓有人向住個窗食o野噃,唔通係食肆o黎?掹老公行o黎睇吓先,果然係食肆,而且係素食,又咁o岩o既?於是行上去.上到去,聽到一位男士彈結他唱歌,我就先搵個位坐,老公就企o係門口睇menu揀o野食,期間,唯一一個男侍應,好好咁俾杯可任斟o既檸水同menu我,重詳細咁向我介紹三餸飯,可出去睇大menu揀餸,揀完俾錢,等叫No.攞.而我就係咁睇小食同甜品,老公終於入o黎喇,佢亦招呼我老公坐,同拎杯檸水俾佢,老公買o左$65.00o既叻沙湯河,加$5.00要熱豆漿.我就要$28.00o既雜果忌廉素糕,香蕉味,但冇,只有朱古力味,咁就要朱古力味啦.買完又等叫,但點解呢個都要等叫?好快,朱古力雜果忌廉素糕有喇,再等一陣,老公o既叻沙湯河同熱豆漿都有,佢碗湯河大大碗,我冇試到.而熱豆漿甜o左少少.至於朱古力雜果忌廉素糕,個糕濕潤,但唔算柔軟,我覺得一般,不過佢唔甜.雖然素糕麻麻,但服務同聽住幾首現場唱o既悅耳情歌,心情好好.抵食係1.5分呢o度連貓同

叻沙湯河同熱豆漿
佢碗湯河大大碗,
叻沙湯河
我冇試到.而熱豆漿甜o左少少.

至於朱古力雜果忌廉素糕,
朱古力雜果忌廉素糕
個糕濕潤,但唔算柔軟,我覺得一般,不過佢唔甜.

抵食係1.5分

呢o度連貓同狗糧都有素
,真係有心,連動物都照顧埋,不過味道真係要改善.
2017-01-07
$49 (Lunch)