2024-08-22
位於長沙灣既貓貓café,座落地鋪位置,加個大既落地玻璃,可以俾途人睇到入面環境😲入去之前要先著鞋套,加上本身環境都乾淨🫧,咁就唔驚貓貓咁容易病啦👏🏼呢度貓貓唔多,不過都係好靚仔既貓貓🐈🐈⬛,仲有緬因貓添😍環境唔會太迫,可以俾貓貓周圍走👍🏼,亦都有位置俾貓貓訓教💤,感覺佢地都住得好舒服😙講到食物,佢地餐牌最特別既地方就係有好多🌱素食選擇🥒🥑,而且種類都幾多又特別🤩呢一點真係值得一讚🥳今次我地叫咗以下既野食:⭐️避風塘雞軟骨比想像中惹味! 雞軟骨略嫌唔夠脆,但調味唔錯!辣得黎好夠味,仲有超多蒜,如果有啤酒應該好爽~⭐️烤焗法國黃油雞配燒汁薯菜呢個係落單即焗,所以等得d耐。雞肉唔鞋,而且有幾多配菜,感覺都幾健康,小朋友食得好滋味⭐️虎蝦意大利飯配紅花忌廉汁平時食意大利飯好驚食到生米,不過呢個意大利飯既火喉就掌握得啱啱好,同埋個忌廉汁好rich,會令到人食唔停口~⭐️角切素魚生飯呢個就咁聽個名已經好特別!上菜果刻覺得同真既角切魚生飯完全無分別! 當然食落個質感唔太似三文魚,但係有埋日本醬油同wasabi加持都有七八成相似嫁! 唯一美中不足係個wasabi無辣味⭐️藍莓芝士muffin見到佢地既甜品櫃
今次我地叫咗以下既野食:
⭐️避風塘雞軟骨
⭐️烤焗法國黃油雞配燒汁薯菜
⭐️虎蝦意大利飯配紅花忌廉汁
⭐️角切素魚生飯
⭐️藍莓芝士muffin
見到佢地既甜品櫃有muffin又想試下,反而呢個幾有驚喜!上碟熱辣辣,焗出黎外脆內軟,藍莓同芝士既比例啱啱好,好快就KO咗啦!
⭐️TGIF - Thanks God It's Friday
店員推介飲品,蘋果汁加上tonic water,fresh得黎又唔會好單調,值得一試
⭐️Latte
味道不失不過,個人個人鍾意TGIF多啲😆