2018-02-02
今日突發地約朋友一起食飯因為出開來銅鑼灣、但係銅鑼灣有好多間野都食過晒、好心諗住去蛇王二食蛇啦見今日咁凍、點知排隊排到好似去尖沙咀咁遠、最討厭排隊嘅我梗係唔排啦⋯⋯行下行下就去咗灣仔啦、突然朋友話不如我哋去食嗰間果幢大廈冇乜人食、一定有位嘅餐廳喎⋯⋯哦原來呢度!唔知點解喎真係次次夜晚呢度都有位個喎無論星期幾、唔需要book 㗎、應該要啲marketing做下野、都唔旺場唔講咁多無謂野講下間餐廳入正題先、呢間餐廳應該係非常之念舊嘅!播放着20年前木村拓哉做主角嘅懷舊日本金曲、諗返起以前讀緊書嘅自己、如果你係80後一定會識呢啲音樂!有啲共鳴啊懷舊懷舊!裝修都好有日本情懷服務態度超好、狂加茶!蟹膏豆腐係好有蟹膏嘅鹹香味!好味!好新鮮所有食物都好新鮮!二百幾蚊OK正常價錢個調魚似係用鹽ip 制過、有啲鹹香、我唔係太鍾意食太鹹所以覺得佢有少少鹹、同埋個汁好似唔係好夾條魚!啲豉油碟崩咗都唔換有點不雅、總括嚟講所有野都唔錯嘅!可以再嚟㗎因為呢幢大廈好抵食夠$300就可以由六點鐘泊車拍到第日嘅八點!
唔講咁多無謂野講下間餐廳入正題先、
呢間餐廳應該係非常之念舊嘅!
裝修都好有日本情懷
服務態度超好、狂加茶!
蟹膏豆腐係好有蟹膏嘅鹹香味!好味!
好新鮮所有食物都好新鮮!
二百幾蚊OK正常價錢
啲豉油碟崩咗都唔換有點不雅、
總括嚟講所有野都唔錯嘅!