2021-07-22 119 views
- 繁華既尖沙咀食肆林林總總,想搵一間唔係太貴但又有feel既餐廳真係唔容易。- 但今次搵到間鬧市中有園景,仲合乎哂我要求既泰式餐廳,有Feel既露台,望到出邊公園啲樹有靚靚燈光,仲要有冷氣(好重要🤣)。- 今次我地前菜叫左炸軟殼蟹柚子沙律🦀🥗,清新得來又健康,泰式汁酸酸地少少辣,勁開胃。而且軟殼蟹好大隻,炸到脆卜卜。另外,加埋腰果、椰子脆脆同炸蒜片,味蕾大爆炸。- 因為夏天唔係好想食咁多野,所以主菜我地叫左個冬陰功湯同新派美味老虎蝦。- 冬陰功湯造型十足,係用椰青裝住🥥,二人份量入面仲有蝦,味道夠哂酸但唔會太辣,飲完仲可以刮埋啲椰肉食🤤。因為我地果日落住雨,所以飲完個湯暖笠笠🥰。- 新派美味老虎蝦其實就係用咖哩汁黎整,味道好特別,啲蝦又大隻,上枱又係表演💯。無錯!佢同樣都係有著火嫁🔥!- 飲品方面,我地果日太口渴啦🤣。所以我地叫左椰青、龍眼冰同椰汁冰。飲品價錢好實惠,椰青仲要好大個,勁推薦啊❤️!- 我地仲忍唔住叫左芒果糯米飯🥭🍚,我就覺得幾正宗。因為佢個糯米飯係熱上,而芒果就凍冰冰,雙重感覺再配搭椰汁🥥,真係無得輸!而且芒果仲要好甜,糯米飯整成心形🧡,有泰式風情又吸引。