2023-03-03 2614 views
話說上次食完W hotel之後,就好耐冇見過老細,老細1返黎就話去食開年飯,佢地好鍾意食自助餐,所以唔駛問,我地又去食自助餐🤪今次去既係千禧新世界香港酒店既Cafe East,前身係日航酒黎 (以前去過返工都唔記得🤣),去到坐位唔算多,款式亦都唔太多,但所有食物感覺都比較高質👍係多款食物中,乳豬係未比較出眾的1樣食物,佢地既做法係有飯底焗,我地等出爐時即拎😋豬臂有我個拳頭咁大架🙈另外佢地既即煎虎蝦🦐及和牛🐮亦非常好食,因為係即叫即煎既關係,所以真係熱辣辣🔥而虎蝦亦都幾新鮮👍除左主食,甜品🍮亦都係佢地既賣點,除左多款式外,件件都好高質,無論賣相同味道,都係相當不俗👍而且佢地亦都會有限定既甜品供應,今次就拎左朱古力心太軟,Carton唔太好朱古力🍫但對呢個心太軟讚不絕口,熱辣辣既蛋糕,加上流心既朱古力,好好食呀😋總結:雖然呢個自助餐冇左蠔做主打,但各樣既食物質素都相當平均,精緻既甜品,加上坐位不多,感覺非常舒服,如果有興趣食自助餐既朋友可以1戰呢👍

2023-01-31
$600 (Dinner)