2018-09-26 231 views
食同事食飯,佢哋話想去食韓燒,一於試下佐敦呢間先。先講前菜,前菜泡菜同紫菜包飯有驚喜!泡菜酸香開胃,比一般嘅辣少少,同燒好嘅肉同生菜一齊食特別好食,我地encore左兩碟。飲品任揀任飲,值得一讚嘅係佢有白色版可樂(唔係度度餐廳都有㗎!)適合燒烤時想飲有氣飲品又怕肥嘅朋友。一開始佢會倒啲蛋漿同放幾粒蕃薯起爐邊度慢慢整熟佢 。爐邊蛋同番薯需要長時間的烹煮,不過正所謂慢工出細貨,爐邊蛋蛋味濃郁口感滑嫩,小蕃薯外脆內軟,味道香甜。一開始我地先放下一啲脂肪多啲嘅肉去燒,好快個爐就夠油去燒其他嘢,唔洗額外再落油。肉類色澤紅潤肥瘦均勻,醃得好入味。牛肉算嫩口,五花肉都夠爽口。而海鮮就真係哇一聲!估唔到餐廳啲啲蠔、蝦同元貝新鮮得黎仲咁大隻!最後要讚一讚嗰度嘅service,職員見到我哋個爐燒到黑哂就會自動幫我哋換,值得一讚!
食同事食飯,佢哋話想去食韓燒,一於試下佐敦呢間先。

2018-09-17
Type of Meal