2024-01-02 388 views
大家好!我又嚟到喇,今次試嘅係一間好有特色嘅民間咖啡館。一踏入去,就被嗰種悠閒嘅氣氛所吸引,一眼望去,仲見到唔同款嘅咖啡機擺滿架,真係滿滿嘅咖啡文化味道。今日講真,飲到一杯真係令我回味無窮嘅Latte。首先,心形拉花已經令人雞冻!🤩 啱啱好嘅溫度,覺得無論係啡香定係奶香都恰到好處,絕對唔係複雜㗎,但就係咁簡單中帶出味道嘅平衡。喉韻之中,係有種細膩滑潤嘅口感,真係飲落去順滑得嚟好有層次感,杯嘢香濃得嚟又唔會太重,啱晒無咁愛苦澀味嘅朋友。至於Green Tea Latte嘅話,個人覺得味道上足夠香濃,但可能因為習慣咗某啲牌子嘅味道,覺得佢嘅茶味可以再突出啲。不過值得一讚係,店家嘅熱情招呼,即使係一個忙碌嘅店鋪,都能感受到佢哋對客人嘅細心同關懷,連送客都要好有禮貌,真係幾貼心。下次,我一定會再嚟嚐嚐,而且希望大家都可以試吓佢哋其它嘅特色飲品!🥰 喺這裏啊,就算係一杯簡單嘅咖啡都會變得不簡單!💖