走進這家店,迎面吹來的唔單止是涼快嘅空氣,仲有隱隱約約嘅香味。首先黎碗酸辣湯🍲,簡直係開胃至極,湯底香辣得嚟又唔會過火,令人食指大動!跟住上嘅脆皮雞塊🐔,聽個名你已經知佢幾嗲,外皮炸得金黃酥脆,咬落去支支聲,肉汁同脆皮完美結合,真係一流!對,跟住嚟嘅係滑蛋牛肉飯🍛啦,滑蛋做得啱啱好,牛肉條條分明,咸香適中,一啖飯一啖肉,嗌得我停唔到口!吃落去個口感滑溜溜的,真係過癮。至於甜品方面,榴槤班戟🥞簡直係掃晚餐嘅完美結尾,皮薄餡足,榴槤香甜得黎又唔膩,啖啖滿足。食完之後,覺得係咁一個幾滿足嘅夜晚,無論係嗰湯底嘅層次感、雞塊嘅酥香,定係滑蛋嘅幼滑,每一樣都係寫意嘅象徵。記得要黎試下喇,搵食嘅樂趣,就係咁簡單!👍🎉🍽️