2024-01-06
行過九龍城呢間日本店,心諗睇下有啲咩好嘢。首先,佢哋嘅日本佐賀和牛海膽串,真係正到彈👍!和牛滋滋作響,咬落去既肉質嫩滑,滿嘴海膽嘅鮮味,真係令人回味無窮。港島邊有以前咁好食啊?燒明太子豆腐都出奇嘅令人滿足,估唔到嘅豆腐外脆內軟,同明太子嘅咸香,絕對係小酌時嘅最啱搭檔。胡麻茄子燒呢,就真係惹味到,每一啖都喺舌頭上跳芭蕾💃,簡直太過癮!話時話,燒日本芝士年糕就真係令人垂涎三尺,流心芝士嘅熱辣辣夠晒撩味。至於炭燒活龍蝦,新鮮彈牙,每一口係咁滋味,好似啖啖都食緊幸福嘅感覺。澳洲M5和牛胸腹都唔容易得過且過,肉質夠霸氣,幾滴細心調製嘅調味粉,一下子提升咗整體嘅味道!佢哋仲有吟之曈大吟釀,清甜唔膩喉,配上任何美食都唔會踩錯節拍,相信別嘅食客都會同我一樣嘆為觀止。一個字,正!下次再黎食時,一定叫埋啲新嘗試,期待同樣質素嘅驚喜🌟。