2015-10-01
本身住紅磡, 好多間拉麵都試過, 但呢間暫時我覺得最好味由於自己一個人去食, 所以特登揀D無咁多人去既時間, 12點開門無幾耐就去~早到既關係, 入到去無咩人, 之後拉麵都未到就見到成班日本人入黎食, 心諗質素應該都唔錯第一次去我無點豬骨拉麵試, 因為比佢既限定拉麵吸引左 佢限定拉麵有2款, 一款係胡椒芝士, 另外一款係味噌拉麵由於無咩食過胡椒味既拉麵, 所以就叫左黎食下~拉麵精髓我覺得係個湯底~湯底: 叫左普通濃度, 夠味, 最緊要佢夠熱, 食到最後都仲保持到溫度~唔係好多間可以做到叉燒:好味, 肥瘦適中, 夠滑麵: 幼麵, 叫左普通軟度, VERY GOOD, 岩我口味芝士:太多, 佢D芝士好味, 好似食PIZZA咁, 唔膩, 但我食到最後都仲有成大PAT食唔哂 叫多左隻蛋, 所以賣單$95由於第1次去食無失望, 所以隔左幾日又再去食埋佢既味噌拉麵湯底: 一樣夠熱, 唔算話好味噌, 但都OK帶子: 新鮮, 咬落去個下真係好正荀: 我平日唔食荀, 因為嫌佢浸味太"押", 但呢間D荀好易入口! 有D似我個陣食懷石料理食到個種荀, 無左浸"押"味, 結果我食哂D荀XD,,,但亦都可能因為
第一次去我無點豬骨拉麵試, 因為比佢既限定拉麵吸引左
佢限定拉麵有2款, 一款係胡椒芝士, 另外一款係味噌拉麵
由於無咩食過胡椒味既拉麵, 所以就叫左黎食下~
拉麵精髓我覺得係個湯底~
叉燒:好味, 肥瘦適中, 夠滑
叫多左隻蛋, 所以賣單$95
湯底: 一樣夠熱, 唔算話好味噌, 但都OK
帶子: 新鮮, 咬落去個下真係好正
荀: 我平日唔食荀, 因為嫌佢浸味太"押", 但呢間D荀好易入口! 有D似我個陣食懷石料理食到個種荀, 無左浸"押"味, 結果我食哂D荀XD,,,但亦都可能因為D荀浸味無咁強烈, D湯無左荀既味道 (雖然我唔鍾意食荀, 但我又鍾意D湯有佢浸味)
今次無加蛋, 賣單$89
Other Info. :
食個陣聽到侍應同隔離個客講話加麵唔洗加錢, 大家自己問下
(雖然點單明明話加麵要另收費)