2024-08-15
OpenRice見到位於旺角的一鍋堂,呢排人氣超旺,我哋一班朋友就趁放假就嚟啦,準備大啖大啖咁嘆火鍋,食到過癮為止😆行到一鍋堂,一睇見似食堂一樣簡單直接嘅設計,感覺就同平時食嘅火鍋店唔一樣👀。舒適嘅環境,而且無花巧裝飾,仲有超快速嘅服務,真係令人一坐得就開始鍾意個環境啦👍🏻。首先,我哋選咗檳城喇沙湯底🍲。湯底好味道,一試之下發現同之前係正宗馬拉店試到既好相似,但呢到既更加惹味,再配埋呢度嘅獅子狗🌭,港式涼伴豆芽🥗,紅燒豬軟骨🍖...等等火鍋食材,實在美味到讓人尖叫😋。啱啱嗰個獅子狗🌭,真係帶黎晒驚喜!外皮焦香,咬一啖,皮香肉嫩,一路咬落去都好彈牙有嚼勁,完全唔會覺得軟淋淋唔好食。出前一丁麵🍜同雞肉綠咖哩麵🍝都好出色,口感筋道,搭配湯底即熟,配上香口嘅綠咖哩,實在美味無窮💞。60分鐘半自助火鍋放題,只要$68!😍 我哋抵晒啦!仲有多款自助配料同飲品任你揀,真係好耐未係香港見過$68既任食啦,仲要包埋湯底,真係好抵👏🏻。啱啱食完晏,已經覺得大大滿足😊,食物好美味,環境好舒適,價錢真係合理,仲有快捷嘅服務,我哋已經迫唔住想再嚟一次,一鍋堂,我哋下次見👋! 「滿足的笑容😄,讚美的拍手👏,期待的
啱啱食完晏,已經覺得大大滿足😊,食物好美味,環境好舒適,價錢真係合理,仲有快捷嘅服務,我哋已經迫唔住想再嚟一次,一鍋堂,我哋下次見👋! 「滿足的笑容😄,讚美的拍手👏,期待的愛心💖」