2023-08-06
今日又去左紗廠走走。。去到緊係搵下野食啦。。紗廠其實都有好多野食。。都好難揀架。。呢次我揀左間ᑕᗩᖴE。。佢都係新嘅。。佢上手我都黎過。。而佢入面個格局都改左少少。。位多左。。唔洗排咁耐隊😏😏講到野食。。我好唔小心咁叫左2個差唔多味嘅意大利飯。。就係畀佢地個名吸引左😏但2個飯都好有特色。。我就最鍾意佢個廣島蠔飯😋😋佢濃濃嘅蠔加埋佢個汗。。係超回味。。呢個飯我同我朋友秒殺左。。仲要過左幾日都成日同我朋友諗住👍🏼👍🏼而佢個壽喜燒牛都唔差架。燒喜燒個個汁係甜甜嘅。。而佢個牛入口即溶。。都好出色😋😋咁當然呢2個飯一定要食左牛個個先。。蠔個個太濃味👍🏼👍🏼2個都值得試下👍🏼👍🏼我仲叫左佢嘅甜品。。佢個度甜品都好出色。。品單止佢個外形好精緻。。佢個味都好好😋😋我叫左佢嘅蜜柑雪葩。。怕酸嘅我都入到口。。佢仲有種清新嘅感覺👍🏼👍🏼佢ᗰEᑎᑌ可能成日會轉。。想試就把握時間😏..🍛香煎廣島蠔鰻魚汁燴飯🍛壽喜燒牛肩肉鹿茸菇燴飯🍨蜜柑芝士撻配山椒柚子雪葩🍵焙茶朱古力燕麥奶..📍 KoBaNe by Minimal (荃灣)荃灣白田壩街45號南豐紗廠1樓103號舖..@kobane_themills..=•=•
去到緊係搵下野食啦。。
紗廠其實都有好多野食。。都好難揀架。。
呢次我揀左間ᑕᗩᖴE。。佢都係新嘅。。
佢上手我都黎過。。而佢入面個格局都改左少少。。
位多左。。唔洗排咁耐隊😏😏
講到野食。。我好唔小心咁叫左2個差唔多味嘅意大利飯。。
就係畀佢地個名吸引左😏
但2個飯都好有特色。。
咁當然呢2個飯一定要食左牛個個先。。
蠔個個太濃味👍🏼👍🏼2個都值得試下👍🏼👍🏼
我仲叫左佢嘅甜品。。佢個度甜品都好出色。。
品單止佢個外形好精緻。。佢個味都好好😋😋
我叫左佢嘅蜜柑雪葩。。怕酸嘅我都入到口。。
佢仲有種清新嘅感覺👍🏼👍🏼
佢ᗰEᑎᑌ可能成日會轉。。想試就把握時間😏
🍛香煎廣島蠔鰻魚汁燴飯
🍛壽喜燒牛肩肉鹿茸菇燴飯
🍨蜜柑芝士撻配山椒柚子雪葩
🍵焙茶朱古力燕麥奶
📍 KoBaNe by Minimal (荃灣)
荃灣白田壩街45號南豐紗廠1樓103號舖
@kobane_themills
=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=•=
#cafe#cafehopping#cafehoppinghk#coffeeshop#coffeeshopcorner#coffeeshopvibes#discoverhongkong#foodiesofinstagram#foodstagram#hkcafe#hkcoffee#hkdessert#hkfood#hkfoodie#hkfoodlover#hkfoodstagram#hkig#hkstyle#hongkong#hongkongcafe#hongkongfoodshare#kobane#themills#tsuenwan#tsuenwanfood#tsuenwancafe#荃灣美食#紗廠#南豐紗廠#荃灣cafe