2021-09-11
本身個人對打卡店有少許偏見,好多都得個樣,食物質素好中下但又overpriced. 最初見到楓子都比佢個特別用色、秋天及懷舊的感覺吸引,但一來怕中伏,二來怕排隊,所以一直冇去。今日終於係非繁忙時間去到,唔洗排隊!入到去個感覺同睇相都好似,真係好靚同個環境係舒服既!但始終地方偏細,台同台之間係好近,個氣氛好受隔離台客人影響。講返食物,叫左個提子cream cake 同一杯coffee mojito soda. 個蛋糕好出色,好香好light, 絕對會令人回味! $68/件唔平,但對得起呢個價錢。 至於杯野飲,真係打卡就靚,飲落味道好奇怪。雖然聽落好似廢話,但真係鐘意既人先會鐘意,而我本人係覺得難飲。柚子,檸檬,咖啡同梳打水真係唔夾。雖然來到時身水身汗,但坐落幾凍,早知正正常常叫杯熱latte算😂其實都好想試熱食,見到個賣相又係幾唔錯,但都就黎到dinner time, 唯有下次有機會再試了!