2016-03-03
有次朋友同我講麥上日光個五層芝士流心軟包好好味,搞到我好想買個嚟試下,今日出開嚟尖沙咀就決定嚟買佢返屋企😆5點8嚟到,有條小人龍,好彩唔太多人,排20分鐘終於到我喇😊😊芝士包$25一個,4個就$90,我就買咗4個,同朋友share😄另外聽講個瑞士朱古力包都幾好味,一場嚟到就買埋佢啦😜返到屋企我決定試咗個朱古力包先,切開個包發現並唔係流心狀態,或者係天氣凍嘅關係啦,於是我將佢放入微波爐叮咗30秒,出現返朱古力流心,個包都幾軟熟,朱古力餡都好多,但一試之下就有d失望,我覺得味道麻麻地,朱古力餡係濃郁,但個人認為同個包唔係好夾咁,入面夾住少量果仁,食落口感怪怪地😅😅個包都幾大個,所以最好同人share😂我試咗1/4個後就俾晒男朋友食,佢覺得整體ok,係d果仁令個包扣咗分😅之後我就試埋期待已久嘅芝士包,由於都幾大個,又好多芝士,咬果陣唔係好方便,好易整污糟塊面😂個包好軟熟又好足料,有好多芝士,食落好creamy,酸酸甜甜咁,唔會話好膩,我覺得幾好味👍另外我切咗部份擺落微波爐叮十幾秒,試下熱食,但發現熱食唔好味😐有部份我就放咗係雪櫃雪凍嚟食,感覺有d似食芝士蛋糕,所以凍食都唔錯😀整體嚟講我覺得個
整體嚟講我覺得個芝士包算唔錯,如果經開尖沙咀又冇乜人排隊不妨買個嚟試下😊