2015-11-24 1048 views
朋友告知前xx飯店總廚 在九龍城自己開鋪(好掛住佢嘅 杏汁燉豬肺,生炒骨,生炒糯米飯)襯今日有家人生日 借啲意去回味吓先!是日星期六 怕人多幫襯要等位等得耐 所以即上open rice 搜尋店鋪地址同電話,打去問吓可否預早訂枱!係可以嘅呢^^我哋準時7點半到達(果然爆場,好彩預早訂咗枱先啫) 老板已經預備好一張大圓枱過我哋了。此店將墊枱嘅餐紙印成菜單方便食客睇菜(好過用菜牌, 要傳嚟傳去續個睇咁麻煩)!睇睇菜單紙 有好多特式小菜(吸引)價錢由$4x - 23x , 好經濟啊!由於有家人對海鮮過敏 & 唔食牛肉,所以呢餐只係點咗幾個簡單小菜(下次要同朋友再嚟試埋其他菜式先)
南乳脆皮雞
杏汁燉豬肺
椒鹽靈芝菇
懷舊生炒骨
梅菜扣肉
宮廷羊腩
龍袍袈裟
天皇醬炒油麥菜

襯今日有家人生日 借啲意去回味吓先!

Other Info. : 特別一提:此店係冇收加一架,有良心^^ 所以我哋貼士都相對比得多啲!
2015-11-21
$150 (Dinner)
Celebration
梅菜扣肉
宮廷羊腩
龍袍袈裟
天皇醬炒油麥菜
  • 杏汁燉豬肺,龍袍袈裟,椒鹽靈芝菇