2020-07-09
蘇媽·蘇媽係我哋bookmark咗好耐嘅舖頭🤤但係次次都俾長長嘅人龍嚇親😢無論係深水埗店定係荃灣店都係咁多人,加上冇得book位,只好等有機會再食😭終於俾我哋等到依個機會啦!知道喺旺角開咗新分店就去咗試😋我哋晏就一點半左右到,唔洗等就有位,但其實入面都九成滿坐㗎😳所以真係覺得好好彩🤫分咗上下兩層,但去嘅時候只係開放咗下層,而且啲檯檯櫈櫈都逼得幾密,有啲逼😭講返食物先🤭一點完菜,店員就會喺你面前倒一碗肉骨茶俾你,而且仲係無限refill的🤩🍞椰香咖央多士 $26🌟依個真係必點!!多士表面烘得好脆好香口😋中間夾咗勁香濃嘅椰香咖央醬仲有牛油,雖然整體偏甜,但都冇阻一啖接一啖嘅衝動🤤係必嗌嘅邪惡之選🤩🤩🥥椰汁斑蘭冰 $33都幾大杯🤣斑蘭味嘅飲品真係好少有,斑蘭味好香好濃,椰汁味都好出,仲有西米可以咬下🤤值得一試~🍗棒棒骨肉骨茶 $76棒棒骨有三條,另外仲有豆卜同金菇 ~肉質夠腍夠細嫩,仲好入味添,拎住嚟大啖大啖咁食好正🤭豆卜同金菇都嗦曬肉骨茶嘅精華🤤而肉骨茶比免費個碗更加濃味同重藥材味,好暖胃🤰🏻🍲招牌砂煲老鼠粉 $78老鼠粉係原煲上,配料有魚乾﹑蝦乾﹑臘肉﹑乾蒜﹑蔥同雞蛋等等。但可惜嘅係,我
🍞椰香咖央多士 $26
🥥椰汁斑蘭冰 $33
🍗棒棒骨肉骨茶 $76
🍲招牌砂煲老鼠粉 $78
老鼠粉係原煲上,配料有魚乾﹑蝦乾﹑臘肉﹑乾蒜﹑蔥同雞蛋等等。但可惜嘅係,我哋個煲一上到檯,隻蛋已經熟咗。。。依度有少少失望同影響到整體嘅味道😥 因為suppose係生嘅俾大家撈勻!
雖然有小魚、乾蝦、乾臘肉等材料,但整體味道仲係略淡🤦🏻♀️但老鼠粉都算彈牙,粗幼適中~下次就未必會再嗌依個啦🙍🏻
😋味道:8.5/10
🤩賣相: 8/10