今日放工同朋友去K11行街, 見到有間賣Macaron嘅shop, 好靚呀!!!之前食過2次都係覺得太甜, 但次次都係比佢外表吸引左買反去,點知都係甜到食唔到!!!自此之後, 我決定唔再買Macaron,但今次行過呢間叫Che Che New York嘅shop,係因為佢有朱古力又有精品同手袋, 所以入左去, 我原本剩係諗住買朱古力,但售貨員姐姐好好人咁比左d Macaron比我試食, 原本都驚甜到嘔, 但唔洗$就試下啦*******嘩!!!唔得了, 一d都唔似我之前食過個d,得個甜字,我試食左個Raspberry味, 正到暈, 好香呀!!!重有個Wasabi 味朱古力, 又係好好味, 我最怕太甜嘅野, 依家可以搵到唔太甜嘅Macaron同佢地自創嘅Chocaron,好開心, 唔洗再齋買唔食啦!!不過佢地dPacking 唔係好環保, 如果散買又只係得膠袋會易碎,但今次我買盒裝,反到屋企一粒都冇爛WO但唔理得咁多啦!!好味就OK啦,而且賣Macaron嘅shop,佢都算叫平,之前食過要成$18/粒!

Chocaron,好味
Macaron3粒裝,啱啱好
2010-06-29
$200 (Other)
Chocaron,好味
Macaron3粒裝,啱啱好