2022-02-10
新年之後想食得清啲所以就呢個禮拜返工幾乎每餐lunch都係搵緊間啱食嘅沙律食。但係估唔到喺中上環返工嘅我竟然試咗幾間,都搵唔到間好食嘅 - 直至今日試咗Treehouse,真係好好食!雖然Treehouse係食素食或者全素,但係我今日食咗佢個漢堡,超級好味,個口感完全唔似全素漢堡扒,健康得來又完全唔輸比牛肉漢堡!朋友就食咗個蒟蒻拉麵,我試咗一啖都覺得好好食!第一次食天貝,估唔到咁好食!軟綿綿咁又煎到好香,配埋個留心蛋同埋自家製嘅四川辣醬好開胃醒神!呢個仲要係低碳選擇,個人覺得可以日日lunch都食!最後其實仲嗌左杯咖啡,店員推介我試吓椰青咖啡,話咖啡會dehydrate你但係椰青又會補水,覺得幾得意所以就試吓,估唔到咁好飲!呢個真係要推介,因為完全冇喺第二啲地方見過或者試過但係真係好surprise,好新鮮同埋係出奇意料嘅好好飲!總之,Treehouse真係好好食,好開心終於喺上環中環一帶搵到一間啱食嘅沙律可以日日食!雖然係有少少偏貴但係所有嘢嘅份量都好足,所以其實分兩餐食都得!