2020-09-22 559 views
果日難得山長水遠去南豐紗廠,當然要發掘一下荃灣有咩好食。朋友介紹試下秘💛,一搵發覺好吸引,有我好鐘意嘅牛呀,一於試試佢啦!​​首先講下等位先,我地係星期日去,大約七點零到,到咗門口發現幾多人喺度等位,最尾到九點先有位,建議去嘅朋友早少少或者平日去。​​板燒吉列牛定食-吉列牛已經炸至半生熟,每片牛肉每邊輕燒一兩分鐘就得,燒好嘅吉列牛外邊鬆脆,裏邊嫩滑。呢度選用安格斯牛肉,油脂都分佈得好平均,牛味十足。​​秘之飯素-珍珠米粒粒飽滿,加埋飯素同醬油,紫菜芝麻,勁香口,就算平時唔鐘意食飯嘅我都勁鐘意食。​​蒲燒原條鰻魚飯-原條鰻魚肥美又大條,一啲骨都冇,鰻魚燒得啱啱好,加上醬汁入晒味。​​炸雞翼-外脆內軟多汁,就算食到最後都保持香脆,水準好高。​​和風薯條配芝士醬-薯條實肉唔空心,灑上飯素,再點上芝士醬,而芝士醬香濃,鐘意芝士嘅朋友唔可以錯過!​

炸雞翼-外脆內軟多汁,就算食到最後都保持香脆,水準好高。​

蒲燒原條鰻魚飯
炸雞翼
Waiting Time
120 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner