2021-09-30
行開尖沙咀羅禮物,想食泰國菜,剛好係太子集團中心樓上就有一間,本住就近原則就上左來。電梯門一開發現裡面環境不錯,比較有浪漫的氣氛,同埋門口的裝飾就好泰國風情。見到菜單發現即使係尖沙咀甘既地段,滴野都五算太貴。2個人3菜一湯已經飽到五想郁。呢度既冬陰功湯,可以點大份或者細份,2個人點細份已經好足夠,我地飲完個湯就開始覺得有滴飽。服務員態度比較好,會提醒我地趁熱飲湯🙊🙊。個湯係好有味,同足料的,後期會感覺有滴辣,不過辣得好爽。無骨鳳爪沙律一直係我最愛,保持到一貫的水準,五會太辣,又好清爽。重點係68蚊好多鳳爪見到隔離檯有個南瓜,好新奇,就點左呢個南瓜咖喱海鮮,上來個造型睇得出比較用心。裡面有青口,魷魚,半邊蝦2只,同埋炸魚塊。咖喱好多,味道濃郁,早知廳店員講加個麵包或者薄餅,就五會浪費左滴甘好味既咖喱。平時都只會食泰國餐廳的鹽燒魚,今次想試新野,有驚喜。香茅炸魚外催內嫩,配上泰國醬汁味道不錯。奉送的芒果沙律,口感清新,不過味道同鳳爪差不多。最後想講個奶茶,五太甜,好適合我
呢度既冬陰功湯,可以點大份或者細份,2個人點細份已經好足夠,我地飲完個湯就開始覺得有滴飽。服務員態度比較好,會提醒我地趁熱飲湯🙊🙊。個湯係好有味,同足料的,後期會感覺有滴辣,不過辣得好爽。 無骨鳳爪沙律一直係我最愛,保持到一貫的水準,五會太辣,又好清爽。重點係68蚊好多鳳爪 見到隔離檯有個南瓜,好新奇,就點左呢個南瓜咖喱海鮮,上來個造型睇得出比較用心。裡面有青口,魷魚,半邊蝦2只,同埋炸魚塊。咖喱好多,味道濃郁,早知廳店員講加個麵包或者薄餅,就五會浪費左滴甘好味既咖喱。 平時都只會食泰國餐廳的鹽燒魚,今次想試新野,有驚喜。香茅炸魚外催內嫩,配上泰國醬汁味道不錯。奉送的芒果沙律,口感清新,不過味道同鳳爪差不多。 最後想講個奶茶,五太甜,好適合我