L'AMOUR

2020-12-23 97 views
第一眼覺得好似酒吧,門外寫住試業期間,裡面有一盞好大嘅水晶吊燈、有好大個mon播緊足球賽事,後面仲有一個酒櫃中間係高櫈,側邊係正常嘅櫈同梳化位裝修好新啲位好舒服,由於政府禁咗堂食,book咗下午4:45諗住食完啱啱好6pm走,不過呢個時間又食唔落主食,於是叫咗啲特色小食同cocktail叫咗兩杯cocktail個波波一郁到就會散,藍色呢杯係Dream,味道少少似波子汽水呢杯係Rose,飲落酸酸哋最後先知粉紅色係糖水好甜,無攪勻到添牛油烤焗美國甜薯薯條偏脆同偏乾身波特酒釀三色蜜瓜.火腿配埋西米、沙律菜同食用花,好似藝術品不過呢個定價偏貴焦糖法式燉鵝肝呢道菜係我最期待嘅,睇落真係同Cream Brulee一樣,將玫瑰花樣嘅麵包塊拆開點落啲鵝肝醬,加埋塊焦糖,濃、香、鹹、甜,係講唔出嘅濃郁美味!*開頭就住食,後來仲有好多鵝肝醬剩,搞到最後唔夠麵包哈哈美女與野獸滿足完自己嘅私心,要叫返一個可以寫祝福語嘅甜品慶祝朋友生日紅色部份係濃濃嘅煙燻味,好似食緊煙三文魚咁,內層係豆沙同鹹蛋黃,同月餅好似,如果中秋整個玫瑰月餅禮餅,應該會大賣!仲送咗兩杯白酒比我哋,未夠六點就醉醉哋最後係喺餐牌最注目嘅圖片-

中間係高櫈,側邊係正常嘅櫈同梳化位
裝修好新啲位好舒服,

Dream

叫咗兩杯cocktail
個波波一郁到就會散,
藍色呢杯係Dream,味道少少似波子汽水

Rose

呢杯係Rose,飲落酸酸哋
最後先知粉紅色係糖水好甜,無攪勻到添

偏脆同偏乾身

波特酒釀三色蜜瓜.火腿
配埋西米、沙律菜同食用花,好似藝術品
不過呢個定價偏貴

焦糖法式燉鵝肝
係講唔出嘅濃郁美味!

*開頭就住食,後來仲有好多鵝肝醬剩,搞到最後唔夠麵包
哈哈

美女與野獸
滿足完自己嘅私心,要叫返一個可以寫祝福語嘅甜品慶祝朋友生日

仲送咗兩杯白酒比我哋,未夠六點就醉醉哋

星空

最後係喺餐牌最注目嘅圖片-星空 $98
底盤係一部會製煙霧嘅機
上面嘅嘢全部都食得
我打卡影相又影片,影到無曬煙
店員好好仲幫我fill多次比我再影

方形嘅係漸變色啫喱,無咩味但有口感嘅
鑽石形狀嘅係硬糖,而紅色一粒粒嘅就係朱古力糖

用open rice book枱仲有75折,埋單唔洗$800,擺盤100分,估唔到仲好好味,嚟影相打卡超值!
*唯一覺得播足球有啲格格不入
2020-12-17
$400 (Tea)
Celebration
Birthday