2024-03-01
小弟第一次係Open Rice 寫食評。因為真係不得不俾Like爆爆鍋囉。仲要俾好多好多好多Like添。第1個LIKE👍🏻小弟打電話book枱,接線個男仔好好態度又好好耐性。(大家都知好多餐廳嘅都會好惡又大大聲,快快手講完連ByeBye都唔講就cut咗線!)第2個LIKE👍🏻我哋坐埋枱後,waitress A 問我地係唔係第一次嚟,之後又好細心咁介紹咗個Menu。第3個LIKE👍🏻基於小弟懶得QR code 落單,便問Waitress B 可否幫我地落單。佢非常樂意,絕無嫌棄我哋。第4個LIKE👍🏻小弟六人同行,有國內朋友,有菲律賓朋友,有馬來西亞朋友。waitress B 幫我地落單時又要講英文,又要講國語,又要講廣東話。非常之有耐性又有禮貌。第5個LIKE👍🏻湯底很夠味,牛肉靚,D菜係自助。粟米好甜,小弟對芋頭唔係太好,但都覺得好好食。所有食材都好新鮮。價錢又非常之合理。第6個LIKE👍🏻食飽飽閃人行出門口時,Waitress A 其實忙緊搞清潔。但佢見到我哋逐個逐個行出去時經過佢,佢每次都會擰個頭向返住我地,望住我地講Thank you & Bye Bye, 但隻手係繼續抹緊個卡
第1個LIKE👍🏻
第2個LIKE👍🏻
第3個LIKE👍🏻
第4個LIKE👍🏻
第5個LIKE👍🏻
第6個LIKE👍🏻
食飽飽閃人行出門口時,Waitress A 其實忙緊搞清潔。但佢見到我哋逐個逐個行出去時經過佢,佢每次都會擰個頭向返住我地,望住我地講Thank you & Bye Bye, 但隻手係繼續抹緊個卡位。態度很好,有禮貌,又勤力。
總結:
其實仲有好多LIKE的😉
小弟係土生土長香港人,真係好耐無試過係外面食飯食得咁Enjoy,咁舒服。
(香港好多食市嘅水準已經唔係好,重點在於D員工態度真係差到頂點。黑面!無禮貌!態度差!粗魯!呼呼喝喝!真係乜都齊。)
E+出去食個飯好似爭人錢咁,十個起碼有八個都受氣。
但爆爆鍋真係值得俾Like。特別係呢一班出色嘅員工。有禮貌,態度好,有耐性,勤力,專業,完全搵唔到任何差的一面。
真心希望爆爆鍋老闆睇到我呢段Comments (唔好意思,有啲長)
祝生意興隆,財源廣進。
無論出品及服務都一定要keep住。
重點:一定要加佢哋人工💰💰
小弟住係荒山野嶺。好少出城。
但有機會就絕對會再嚟幫襯。