2021-09-30
餐廳同佢嘅名一樣,無論入面嘅設計、餐牌都好顯示到老闆嘅little dream🎑係感覺好舒服既家庭式餐廳,餐單亦有認真設計過~·一開始有一份前菜,係用墨魚汁包住既帶子天婦羅。墨魚汁好甜,表皮炸到脆脆地,好香,裹面既帶子都好鮮,未試過食呢味菜既我地都即刻心心眼,好surprise!.黑松露湯個黑松露湯都好足料,唔會水汪汪,係用足菇類打成既黑松露湯,所以會比較濃稠。·風乾火腿番茄蓉包片好開胃既小菜,咸咸地既火腿襯埋酸酸地既番茄蓉好夾,不過多士就有少少燶味。.自家製肉醬意粉 /黑松露意粉意粉方面係用比較幼身既意粉,醬汁好掛得住意粉,黑松露忌廉汁好濃郁,絕對超出左出面其他西餐廳意粉既質素!但朋友就比較欣賞肉醬意粉,話啲肉醬唔係細細粒,而係好似meatball咁。.呢間感覺似係將軍澳新開發地區既隱世小店,位置有啲入,裝修亦唔算起眼,但水準真係我最近食過既西餐廳中比較高既一間。加埋佢既性價比,絕對會再訪!
黑松露湯
風乾火腿番茄蓉包片