今日出街夜返左,想起滋味食堂好似9:30 close, 一睇时间已9:25分了。马上打电话过去问下可否再叫餐。老板娘好好人,我点左4个餐话大约9:40分到自取外卖,佢话ok。呢间店我成日帮衬,因为实在是良心出品,无味精。食材好新鲜。由海鲜汤饭的虾可以食得出,大多数店都用急冻虾,虾无虾味,一阵雪味。但是滋味食堂呢个海鲜汤饭,绝对真材实料罗,试问$50文,有元贝,鱿鱼,肉片,紫菜,3只大虾,仲要系鲜味十足又非常弹牙的虾肉和汤底。绝对唔系急冻虾罗,去边度可以吃到啊?仲有牛么皇上海面,好似会吃上瘾甘,每周最少会吃一次。贡丸面都是我挚爱,有好多青菜,而且汤底一滴油都睇唔出。好好饮,我喜欢吃辣,呢度的凉拌和泡椒我都吃匀晒。每一样我都好中意,每次点都选择困难症,因为样样都想吃香港依家D餐厅越来越唔难吃,周围都系味精用添加剂来调味。搞到D人健康越来越多问题,好似滋味食堂甘既良心餐厅,真系好少有罗。反正我就好buy佢啦,开左应该有6个月左右吧,我每周最少帮衬一次。感觉就好似吃住家饭甘。 今次令我最窝心系我去到,老板娘话担心D食物冻晒,又唔知我几时来到,所以等我到先捞起 饺子和面,等我可以吃到最好

饺子和面,等我可以吃到最好的味道,真系好感动罗!这是我在其他店感受不到的真心。呢间店细细间,但味道和服务都如此真心真意,我地好应该多多帮衬和支持罗。让小店可以长长久久。甘我地就可以一直吃到健康又美味的住家味道啦。
2019-01-19
Waiting Time
10 Minutes (TakeAway)
$50 (Dinner)
  • 贡丸米粉
  • 牛么皇上海面