2020-10-19 102 views
之前ig見到好多人喺呢間英倫風cafe嘅窗前打卡,趁住有d秋意,週末下午就同男朋友一齊過山頂纜車嗰頭行吓,順便試埋呢間bookmark咗嘅cafe😎雖然天氣涼咗,但由中環站行過去,再行斜路上去都有d喘氣😂 3點幾入去到都幾乎滿座,但好好彩坐到打卡位✌🏻 係可以望到纜車嘅大窗邊😍入面裝修好有懷舊感覺,到處都係打卡位,見到有媽媽係咁幫小朋友影相📸️😂 另外見到有好多香港特色精品買,喺餐廳食完野,仲可以9折買手信。我哋2個人叫咗一個主食,2杯飲品share。主食揀咗芝士牛肉漢堡包($70),切開真係嚇親,塊牛肉勁厚又juicy,食得出裏面有d洋蔥粒,加埋燒烤醬好好食😋。配菜係薯條,大大條又多薯肉,而且份量都算多。飲品叫咗蜜桃紅茶($40)同埋凍朱古力咖啡($45),唔會話好甜,但無乜朱古力味。最後再叫咗個甜品,朱古力乳酪配曲奇雪糕($63)Cafe環境舒適,望住出面綠悠悠嘅環境,嘆住杯咖啡,真係幾chill。但係由於唔好意思佔住打卡位,食完就走了。另外,餐廳係自助型式,自己點餐,自己取餐,所以唔洗收服務費,價錢算合理👐🏻 聽店員講仲有得bbq包場,個户外area仲有鞦韆,又一個打卡位😂

我哋2個人叫咗一個主食,2杯飲品share。

最後再叫咗個甜品,朱古力乳酪配曲奇雪糕($63)