2017-12-28
當知道元朗有間茶果專門店, 專門賣各式各樣的客家茶果,雖知道, 如果唔係元朗人的話, 要買一個正宗"茶果" 是非常難入手的,都唔知係邊度買到, 而且買到的通常都係單一味道, 兼且不夠正宗的,相信夠膽量以"茶果店"做主題的, 香港並不多見吧, 真箇感覺到"香港終於有手信啦"~~~不過去買呢間茶果全系列的話, 要注意的是, 由於為保持茶果新鮮, 所以店舖都係以"賣幾多蒸幾多"而唔會一次過海量產出, 好處係時常都食到最新鮮的茶果, 但缺點會係唔易同一時間買齊晒咁多款,加上捧場客不少, 一出爐已經被 Fans 狂風掃落葉式掃貨,佢有供應 : 豆沙茶果, 花生茶果, 綠豆茶果, 蘿蔔茶果以及眉豆茶果我相信最受歡迎會係蘿蔔 / 眉豆, 因為次次去到去賣晒要等一等才有機會買到除此之外, 佢亦有供應砵仔糕的, 可惜要留肚試不同的茶果, 所以今次就無買