2015-04-22
我認我是shopping精, 加連威老道絕對係非去不可, 唔講得笑, 行到倦倦地係時候搵個地方醫下肚, eee.....俾我見到間韓式cafe, 朋友仔佢地受韓風影響, 二話不說點頭和議, 幸好時間尚早, 唔駛等位 上到去, 樓梯佈置都好韓style.........一入去, 有韓國藉男店員招呼, 店內有紅綠橙, 街燈呀! 空內還播著韓國歌, 氣氛真係好relax店員把餐牌給我們看看, lunch有set, 仲有甜品餐牌添^^lunch set都幾經濟, 由$48~$68不等, 有拉麵, 年糕, 意大利飯, 比起單點會平D, 因為SET會包一杯飲品, 我地三個人一人叫一個set, 基於樣樣都想試, 一於每樣叫一款首先, 係部隊拉麵上檯, 原來部隊拉麵是以前軍人打仗, 糧食唔多, 會將屋企僅有的食材撈埋一齊, 說到底是大雜會, 眼見有午餐肉, 芝士腸, 雞蛋, 焗豆, 芽菜等等, 夠哂份量! 麵質有點淋, 可能浸得耐左, 個麵其實是辛辣麵餅, 餐牌上話佢辣, 食落又唔係好辣, 微辣的, 整體味道一般跟著, 墨汁魷魚意大利飯, 呢個食完個咀會烏卒卒, 想約會既男女, 要小心喔, 魷魚煮得有
Other Info. :
weekend 1pm後開始多人, 需排隊