2022-05-13 33 views
去唔到日本就唯有食下日本嘢過吓癮🥲 今次聽到朋友介紹位於大埔嘅富山居🏠 全程都好多驚喜🤩 除左門口嘅#櫻花 🌸 同客人嘅祝福語㊗️ 行到入去餐廳見到嘅裝修充滿住日式特式 行到邊都覺得好似置身日本🇯🇵一入到去經理就推介咗幾個前菜送酒 #雞泡魚乾 #大蝦天婦羅 和 #炸雞軟骨 仲有我自己好鍾意嘅 #蟹籽沙律 😍😍😍 基本上去親食日本嘢都會叫☺️ 見到佢一上枱咁大碟真係好興奮🤩 枝酒都值得一提😍 因為佢係#期間限定 㗎🍶 仲有貓貓喺上面添🐱 甜甜地同埋好有米酒嘅香味 好適合春夏天氣同埋配搭好味嘅日式料理 🍱🥢最令我驚喜嘅有 #刺身拼盤 刺身好厚身之餘仲非常之新鮮😚 仲有醬汁特別嘅 #和牛壽司 同香濃鮮甜嘅 #芝士焗天火蠔 🦪另外清香嘅 #清酒煮蜆 同有焦脆感嘅 #鹽燒花魚 肉質非常結實😋最後食埋甜品超級滿足😋 粉紅色嘅日本啫喱蛋糕除咗靚之外 仲可以望住餐廳嘅日式裝修enjoy下😆 總括嚟講 食材高質 性價比超高🌸

2022-05-10
  • 蟹籽沙律