2017-08-04 458 views
呢晚同朋友嚟食日本菜,餐廳空間感十足,而且好有日本風味,令人感覺置身日本。乳酸飲品同橙汁都普通冇驚喜。枝豆夠淋,少少咸,幾開胃。軟殻蟹沙律上面既軟殻蟹大大件好厚肉,仲好鮮味,加上大量新鮮沙律菜,好好食。各款壽司都非常新鮮好吸引。海膽creamy又鮮甜,牧丹蝦唔會有腥味,饅魚淋滑冇細骨,玉子燒亦都好嫩滑,唯一失色既系米飯太黏淋。燒帆立貝中間仲生,外面燒到剛熟,所以非常嫩滑鮮味,食完仲想encore!蔥蔥雞同蒜蒜雞都好嫩滑,但蔥味同蒜味都唔太突出。三文魚茶漬飯有淡淡既茶香,粒粒分明既米飯,鮮嫩既三文魚碎,再加埋香口既脆米、紫菜同芝麻,簡單又好食!估唔到日本餐廳既焦糖燉蛋咁好食,滑之餘蛋味仲好濃,令人食唔停口。蘋果雪芭就稍為甜左啲。呢餐日本菜食得滿意,環境服務都好,靜靜地唔會好嘈好多人,不失為日本菜既好選擇。

乳酸飲品同橙汁都普通冇驚喜。

枝豆夠淋,少少咸,幾開胃。

蔥蔥雞同蒜蒜雞都好嫩滑,但蔥味同蒜味都唔太突出。