2018-05-02 555 views
聽過住北區嘅同事同黎過食豆腐花嘅朋友,講到放下$13豆腐花豆漿任飲任食,當然要入黎試下啦今次嘅藉口就係同幾個朋友專登去上水行山,順便幫襯下睇下乜家伙其實行到附近已經有指示,係間士多來的,除左豆制品仲可以食到炒麵、餐蛋麵、魚蛋同燒賣等等。我地無食其他,只吃了豆腐花豆腐花都有兩種食法㗎喎,有傳統加黃糖同薑味糖水。見到已經流曬口水,食落當然十分滑溜,不過如果豆味再重D就仲正如果唔想食咁甜嘅朋友,可以加豆漿食,豆漿應該是無糖或低糖的因為太好味嘅關係,我一口氣吃了三碗,超開心超滿足總結: 欣賞佢八角形的碗,好懷舊發現呢度係好多行山友同單車友的歇腳點,相信亦係吃豆腐花豆漿全港最抵的地方放假要多D入黎搵羅太
如果唔想食咁甜嘅朋友,可以加豆漿食,豆漿應該是無糖或低糖的
因為太好味嘅關係,我一口氣吃了三碗,超開心超滿足

總結: 欣賞佢八角形的碗,好懷舊
放假要多D入黎搵羅太
2018-04-29