2015-05-30 454 views
今天晚上同朋友睇完戲就當然食個dinner醫下肚,走左上去最頂層一堆食肆;睇下睇下就決定試下呢間叫羅麥記既餐廰(原意係食第間,但係門口見到d裝飾好搞鬼所以決定試一試).見到佢寫係上學期既MENU先知原來係以學校課室做主題; 不過本人認為其實唔太似hahaaaa...入到店內睇menu叫菜見到菜名十分特別;叫左杯奶茶仔溝咖啡妹(問下waiter先知原來係鴛鴦haha);而我朋友就叫左紅豆冰粒粒奶茶, 眼見三粒冰入面有d紅豆 可能係怕冰溶左之後無味啦..最重要當然係試下飯菜啦!我同朋友決定簡簡單單叫2個飯 + 一個特色既小食就決定叫個磚頭焗豬扒飯,闊佬炒飯+美祿牛奶麵包美祿牛奶麵包本人認為不太特別;可能我比佢個名字吸引到..哈)))其實只不過係煉奶加美祿粉闊佬炒飯即係鴛鴦飯,白汁+茄蛋雞絲;;賣相有點吸引,大大碗侍應拎到埋黎真係哇一聲!同朋友share食真係最岩,味道不過不失,茄蛋雞絲份量剛好;不太多不太少,蝦都好大隻,溝埋d汁食落口非常滿足)))))肚仔餓ma..haha最後就係好有特色既磚頭焗豬扒飯!!!豬扒咬落剛好;相當有口感;不會太乾'配上茄汁真係好好味!最記得係食食下無咩汁;見到

最重要當然係試下飯菜啦!
我同朋友決定簡簡單單叫2個飯 + 一個特色既小食
就決定叫個磚頭焗豬扒飯,闊佬炒飯+美祿牛奶麵包
最後就係好有特色既磚頭焗豬扒飯!!!
豬扒咬落剛好;相當有口感;不會太乾'配上茄汁真係好好味!

最記得係食食下無咩汁;見到台上既提示先知可以加汁!感到有點意外既係可以拎3種汁!
我就想試下咖哩味;就問侍應拎左咖哩汁+茄汁))哈!

因為肚子餓既關係;;;
(睇完戲9點幾)))))忘記影相給大家睇,下次再食補返
2015-05-29
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$120 (Dinner)
  • 磚頭焗豬扒飯