2019-02-19 872 views
呢幾日腸胃唔好,想食得清D,係旺角行左陣都諗唔到食咩,突然經過望到有間貴州羊肉,好想食手拉拉麵丫!(表示我同蘭州拉麵搞混左,哈哈)店入面有個嬸嬸包緊餃子,更吸引!可以一試~因為都就9pm,人唔係好多,入到去冇人理,請自行搵空位坐(唔知係咪因爲嬸嬸入神包餃子所以睇我地唔到?!)店鋪裝修都係用木,連門口大Menu都係用木,成間店裝修有D似茶店。望下Menu,竟然冇餃子面?周圍望下,原來有D選擇只貼左係牆,分別叫一碗面一碗粉,再加柑橘檸蜜,其他食物..我唔敢食 ,但對中意食羊內臟既人係福音羊肉餃子面:面似手擀,帶點刀削面的彈牙煙韌口感,餃子好普通,芹菜味蓋左羊肉味,連皮都似自己搓出泥,好似我屋企自己整個D,果然手工餃子羊肉粉:叫左小辣,粉好食過面,更彈牙爽口,加D辣同台上附有的調味料,好好食!而且食到羊特有既羊羶味但又唔會太重~至於柑橘檸蜜..嬸嬸突然一下將一枝”鴻x堂”的柑橘檸蜜放係我地台上,我地都呆左呆,以為好似平時茶餐廳甘,係沖的一杯杯,哈哈可以人少,唔會趕你走,我見有幾台都食完係到傾左好奈都未走~埋單先HK$100到,以晚餐泥講,抵!

羊肉芹菜餃面

羊肉粉

可以人少,唔會趕你走,我見有幾台都食完係到傾左好奈都未走~
埋單先HK$100到,以晚餐泥講,抵!
2019-02-18
Type of Meal