2019-05-03
炮台山小店,全港島香格里拉師傅班底主理,值得幫襯。食物❤️❤️❤️❤️食物水準本身都幾高,同兩街之隔嘅jackys kitchen相比有過之而無不及,其實以前嗰間都做得好好,不過近呢四年係差咗少少,而果間嘅廚師以前係做半島酒店。羊架$265,咁多樣嘢最值得食就係呢樣,好嫰好好食,不過會等得耐左少少。龍蝦湯$96,第二樣我覺得最值得點,好夠濃,同埋食得出啲蝦似用真龍蝦🦞麵包唔錯,有米之蓮餐廳質素。其他就係點左晚市套餐,後面有價錢同菜單,味道中上,係甜品同杯咖啡我一般,不過純粹係我本身麻麻哋嗰款甜品同杯咖啡冇得加濃縮奶得鮮奶,所以即磨咖啡對我嚟講有少少苦。份量❤️❤️❤️❤️份量正常,唔會好多不過夠飽。服務❤️❤️❤️❤️❤️所有職員都好有禮貌,好有心機,間唔中就會問下啲嘢好唔好食,如果介紹埋每道菜根本就係酒店餐廳服務。環境❤️❤️❤️❤️幾好,唔會好嘈,好多梳化位,坐得幾舒服。價錢❤️❤️❤️以呢個質素嚟講佢完全唔算貴,但如果諗住普通食個西餐嚟講就唔會覺得抵食。個人嚟講覺得OK,因為$800落到樓,但食物同服務都似米之蓮一星餐廳,因為地段先可以用呢個價錢食到,雖然環境比唔到果類餐廳,但值得嚟試。#hkfoodie #hkfoo
食物❤️❤️❤️❤️
麵包唔錯,有米之蓮餐廳質素。
份量❤️❤️❤️❤️
份量正常,唔會好多不過夠飽。
服務❤️❤️❤️❤️❤️
環境❤️❤️❤️❤️
幾好,唔會好嘈,好多梳化位,坐得幾舒服。
價錢❤️❤️❤️
#hkfoodie #hkfoodieyiki #hkfoodieblogger #hkfoodies #fortresshillfood #helfitlifestyleclub