2018-01-08
冬天食羊就最啱,之前有朋友食過LEE間羊肉話好味又唔羶,今日終於可以約到D朋友嚟試下啦!店內環境好中式設計,都幾特別,不過始終係旺區,D坐位就迫咗小小,要坐得親密D。係香港主要係食羊嘅舖頭真係好少有,基本上大部份都係羊,見餐牌就知,好啱冬天嚟幫襯。今日好開心叫咗好多款式一齊食…秘制羊排:真係超好味,肉質易咬有口感,味道適中,鹹味剛剛好,唔會好椒鹽,又真係唔覺有好勁嘅羊羶味,又唔會好肥,一件唔夠喉,好想再食多件。羊肉粉、牛肉粉、紅油幹拌羊肉粉:大家SHARE食,有辣有唔辣,有湯有拌粉,羊肉唔會勁羶味;牛肉都唔錯薄薄地有牛味;D粉口感好好,好滑。原汁羊肉湯、羊脚湯:個湯真係好清甜,同樣唔會有大陣羶味,羊脚我無試,但朋友就話口感好好,彈牙咁話,下次真係要試下先得。涼拌青瓜、涼拌萵筍、涼拌蓮藕:涼拌對我嚟講就辣咗少少,但都好味。青瓜爽脆、萵筍同蓮藕又爽口。同一餐飯有涼拌,有肉類,配在一起食又真係幾好,唔會好膩。
同一餐飯有涼拌,有肉類,配在一起食又真係幾好,唔會好膩。