2022-12-30 524 views
同一班同事黎食午餐,lunch set 有頭盤、意粉同埋甜品。味道、用料都足,食物同其他分店一樣有水準,呢個價位真係冇得輸。食物方面唯一挑剔係意粉比較偏硬身(不過都係個人口味不同)。今日前菜係Tuna Tartare,吞拿魚赤身配上牛油果、醃洋蔥同埋調味,感覺幾fresh幾開胃!主食意粉叫左辣豬肉醬扁麵,味道中規中矩。比起前菜,就比較普通喇。最後到甜品,大部分人都叫左Tiramisu,一如以往係水準之作。有同事叫左Espresso,不過聽佢意見就一般貨色喇。服務方面,添水比較慢,但午市比較多人,都可以理解。反而係等個主食就等得真係耐左D(我地食左大半,有同事都係未有野食)。開頭問左個講中文既經理只係hea左個「黎緊」,就好快行開左。好在有另一熱心既經理見張臺吉左大半,即刻幫我地follow up,抵讚!總結一句,二百蚊有找係呢區食到呢個質素,值!

Tuna  tartare

主食意粉叫左辣豬肉醬扁麵,味道中規中矩。
比起前菜,就比較普通喇。
辣豬肉醬扁麵

Tiramisu

有同事叫左Espresso,不過聽佢意見就一般貨色喇。

服務方面,添水比較慢,但午市比較多人,都可以理解。

總結一句,二百蚊有找係呢區食到呢個質素,值!

2022-12-30
$174 (Lunch)
Tuna  tartare
Tiramisu