2022-06-10 28 views
好耐無同同事們聚餐, 今日三人同行去左銅鑼灣鵝頸橋附近的九龍城同撈同煲打邊爐。 餐廳好有懷舊風味,裝修風格似60-70年代, 最抵死係全晚都播住d老哥, 真係好正。我地三位美人, 就叫左美人醉雞鍋湯底, 極級封門柳 (半份),牛胸爽, 鴛鴦蚌, 鴛鴦滑,養顏美人餃美人醉雞鍋, 半隻滑雞,肉質鮮嫩, 加上酒香, 香氣撲鼻, 份量又多, 食多幾件都有d飽肚。極級封門柳, 牛肉好林嫩滑,滾一滾就可以入口, 牛味濃。牛胸爽, 係咁易滾一滾就可以食, 十分爽口。鴛鴦蚌, 新鮮彈牙,食到有海鮮新鮮甜味,多幾中隻, 好爽口。鴛鴦滑, 自家手打墨魚滑, 蝦滑配上黑松露的松露香味, 將2款食物推上一個層次。養顏美人餃,椰菜,桃膠, 全隻餃子都係椰菜, 椰菜味十分濃烈, 又係大十隻。 桃膠一粒一粒好得意咁放喺餃子裡面, 食落口又充滿豬肉香味。另外,全部的店員都好好禮貌同服務。 開餐前喺我地面前,用滾水滾下d餐具, 確保衛生。

極級封門柳, 牛肉好林嫩滑,滾一滾就可以入口, 牛味濃。

牛胸爽, 係咁易滾一滾就可以食, 十分爽口。

鴛鴦滑, 自家手打墨魚滑, 蝦滑
配上黑松露的松露香味, 將2款食物推上一個層次。