2019-01-01 223 views
今日喺銅鑼灣做嘢, 收工 想吃輕便的, 於是走咗去世貿廣場嘅 翡翠拉麵小籠包由於星期日 比較多人, 等位等咗三十多分鐘非常肚餓, 於是叫了小籠包, 酸辣湯, 呢啲必吃小點另外叫咗個毛豆百頁和炒麵年幾冇來吃了, 感覺好味不再, 小籠包 的 肉餡沒有鮮甜味, 酸辣湯只有一個濃和辣味最失敗的是毛豆百頁, 好像是快餐店的 一早煮好,再一樣樣加入碟, 不是太熱, 像放了很久。還有上海醉雞, 吃不到鮮雞嘅味道, 只吃到凍, 和酒味, 非常差的一碟, 我估我自己煮也沒有這麼差炒麵也像黏埋一齊, 感覺很糟唯一可取的, 就是炸春捲, 新鮮廚總括嚟講非常失望, 同以前剛開始在香港開的時候那種鮮甜味, 不可同日而語
由於星期日 比較多人, 等位等咗三十多分鐘
非常肚餓, 於是叫了小籠包, 酸辣湯, 呢啲必吃小點
另外叫咗個毛豆百頁和炒麵
炒麵也像黏埋一齊, 感覺很糟
唯一可取的, 就是炸春捲, 新鮮廚
2018-12-30
Waiting Time
35 Minutes (Dine In)
Type of Meal
Dinner