2019-04-29
細個嘅時候過生日,媽咪買個蛋糕慶祝已經好高興,唔會理咩味咩造型。人慢慢長大,對食物嘅要求越來越高,我覺得係呢個繁華嘅都市造就咗一班嘴刁嘅平民,其實應該要感激,皆因生存於香港。言歸正傳,講到呢間餅店~一開始就係我同朋友抱怨,而家啲連鎖西餅店越來越多,仲要總要一家喺你附近,隨手可得嘅方便令要求降低到只求外型而忽略咗內在。於是得到朋友推薦,不如試下crostini?第一次試嘅係婆婆生日嘅時候,買咗個柚子慕斯,特別為大家抄襲咗佢哋官網嘅形容:“清甜的柚子乳酪慕絲配上香軟的杏仁海綿蛋糕、柚子及椰子奶油夾心,為你提供一個清新香甜之選。”完美詮釋,最重要嘅係佢唔會好甜,口感更一流,融於口嘅美味,那次,婆婆笑到見牙唔見眼。第二次係同男友嘅週年紀念,不過由於我哋嘅紀念日唔係情人節之類嘅大日子,所以愛慕呢款蛋糕係要預訂嘅。店舖職員都好細心,由預訂到取貨都跟好足。呢款蛋糕以紅桑子夾心,配白朱古力慕絲,有少少酸軟甜美,即使對朱古力誘惑麻麻啲嘅男友都覺得好味。下次,再有需要,都會選擇crostini。店內仲有提供堂食及咖啡,有時間hea嘅話都係好好嘅選擇。
下次,再有需要,都會選擇crostini。
店內仲有提供堂食及咖啡,有時間hea嘅話都係好好嘅選擇。