2018-10-15 677 views
鮨一,同個朋友想試好耐,因為一直都聽到好多好評,想試下係咪咁堅。今日一試,果然係名副其實。前菜食個沙律,必定係揀與別不同既鮨一沙律。啲沙律菜新唔新鮮都已經唔使講,淨係講呢個沙律裏邊有嘅切粒刺身已經足以令你垂涎三尺。所謂嘅切粒,仲要大大粒,食落去個種滿足感,係幻想唔到架。個人覺得赤蝦嘅刺身粒最好味。只需要$128,記住唔係一人份量呀。叫隻日本真蠔又係一件嚟到鮨一一定要做嘅事,隻蠔又大又肥美,一黎即食最新鮮。一大舊擺落口, 隻蠔係個口裏面游水嘅感覺,真係好正。蜜柑鯛,並唔係一般既鯛魚,原來依條魚其中一樣食糧就係蜜柑。咁特別嘅魚,我同個朋友都決定試試佢。師傅叫我地唔好點醬油,因為點左醬油嘅話,原本淡香嘅蜜柑味就會俾醬油蓋過,咁樣就失去左原本個意義啦。食落去,非常新鮮,真係有微香嘅蜜柑味,真係好特別。秋刀魚刺身,雖然冇蜜柑咁出位,但如果你見到張相,就會知道,個賣相已經比滿分。師傅嘅刀工實力毋庸置疑,見到一條起肉起得咁靚嘅秋刀魚,排得咁靚嘅秋刀魚,未食個視覺享受已經飽左。味道更加唔差,非常有味。最後叫咗個味增煮牛舌,每件牛舌都好大舊,非常入味,牛舌亦好有彈性,口感與味道並重。總結:下次一定會再黎

鮨一沙律

日本真蠔

蜜柑鯛

秋刀魚刺身

日式味增煮牛舌

總結:下次一定會再黎,試埋其他野食,期待下次驚喜。
$400 (Dinner)
鮨一沙律
日本真蠔