2022-10-18
尋日放工經過大圍雲疊花園見到呢間餐廳既日或便當🍱好多選擇,又豐富,所以就買左兩個便當外賣返屋企食佢地既便當設計得好有心思,用左日本唔同既地方命名,就咁睇名未必知個便當入面有啲咩,但係佢地每款便當都安排左唔同配搭既日本特色食物,實會搵到個適合你既組合~睇menu,我地就叫左一個沖繩便當,同埋名古屋便當。沖繩便當($96)裏面有吉列千層芝心豬扒、金菇肥牛卷、剌生三款、螺肉同埋咖哩飯。最有特色既唔洗講一定無吉列千層芝心豬扒,層吉列皮薄得黎好香脆,仲可以keep到我地放左差唔多一個鐘先食都未淋。芝心方面好香濃之餘又唔會漏,整體來講個豬扒好有水準~名古屋便當($92)裏面有蒲燒鰻魚、日式炸嫩雞、日式圓蔥魚餅、燒汁飯同螺肉。炸雞皮香肉滑,食少少唔會覺得熱氣,魚餅就香得黎有咬口,鰻魚唔算大條不過質素唔錯!
沖繩便當($96)
名古屋便當($92)