2017-08-19
去開奧海城接媽咪收工, 順便比佢休息下唔洗返屋企煮飯,😏 就隨佢去附近的小店吃頓輕食晚餐。🙊🙈 媽咪曾經到過「Kinson Burger & Bar 」(下稱Kinson)吃過外賣burger,感覺不錯, 所以便帶我來。 「Kinson」主要以露天座位為主, 並有少量堂食座位在裡面, 為的大概是因為歡迎寵物🐕🐈🐩到來。 依媽咪的說法,平日午前午後都有不少附近住客來這裡吃東西,溜溜狗🐕。 「Kinson」主打美國菜, 有意粉🍝、熱狗🌭、漢堡飽🍔和一系列的串燒小食, 價錢都幾便宜, 意粉、熱狗、漢堡飽等飽肚食物$50-$69就有交易,串燒小食都是$10-20左右。😏 由於我們當日不太肚餓, 所以便叫了串燒Family BBQ Set($138), 可以在Skewers snacks任揀兩款, Meat任揀一款,Vegetable and fruit任揀兩款, 而且份量係X2,即有十串串燒,好抵食呀!😳 食物質素也比我想像中好得多, 有串燒店的質素!😎 Skewers snacks我們選了燒墨魚丸和串燒雞肉, 燒墨魚丸爽口彈牙,串燒雞肉都算嫩滑, Meat我們選了香草燒紐
順便比佢休息下唔洗返屋企煮飯,😏
就隨佢去附近的小店吃頓輕食晚餐。🙊🙈
所以便帶我來。
「Kinson」主要以露天座位為主,
並有少量堂食座位在裡面,
為的大概是因為歡迎寵物🐕🐈🐩到來。
「Kinson」主打美國菜,
有意粉🍝、熱狗🌭、漢堡飽🍔和一系列的串燒小食,
價錢都幾便宜,
由於我們當日不太肚餓,
所以便叫了串燒Family BBQ Set($138),
而且份量係X2,即有十串串燒,好抵食呀!😳
食物質素也比我想像中好得多,
有串燒店的質素!😎
Skewers snacks我們選了燒墨魚丸和串燒雞肉,
燒墨魚丸爽口彈牙,串燒雞肉都算嫩滑,
羊架香草味濃郁,一點兒也不會羶,值得番點!😋
我們選了BBQ必備的韮菜和菠蘿,
韮菜有點兒草青味,但勝在新鮮爽脆~
菠蘿香甜多汁,值得一試!
由於即叫即整,所以餐廳標明預備需時18分鐘,
不過確實值得等待。😎
味道有點兒像pizzahut的香辣雞翼,
但比pizzahut的更為入味,
而且蜜糖味也相當突出,
香辣和蜜糖味非常搭配!👍🏻
值得一讚的是雞翼全部都拆去單骨,
很方便食客食用,店家真的非常貼心。☺️
所有啤酒1 pint全部一律$70,
唯獨是自家品牌啤酒最便宜,當然要試下啦!
Kinson Beer($58)
入口有微微的麥香,易入口,幾抵飲!😎