2019-05-03
今日趁心心仲未放完復活節假期,帶佢玩下科學館,星期三免費入場!中午就出來食飯,路經呢間沐白小農,就入去幫襯下解渴先!以為係普通賣茶店,估唔到有得入去坐,而且仲幾大添!冷氣開放,最啱天氣熱入黎嘆杯凍飲涼番吓!而且仲要提供埋叉電線比你,唔係咁貼心呀嘛!沐白小農其實來自台灣,香港不經不覺都開左幾間分店,但我未飲過,呢間尖沙咀店都係開左唔係好耐。我地今次選了黑糖波霸鮮奶、大甲芋頭鮮奶同草莓鮮奶,等左一陣就有了!落單時店員主動問我地要不要少甜,不過想試下「原裝」甜度,所以沒有要求,事後覺得三杯都甜度適中。店內都有提示教你飲之前先搖15下,然後才插飲管。草莓鮮奶好香滑,有好濃既草苺味,仲有勁多草莓肉粒。大甲芋頭鮮奶就有好香既芋頭味,飲落仲有D芋蓉,好有口感,證明真材實料!(同時搖既時候特別需要大力一點先可搖勻鮮奶同芋頭)另外黑糖波霸鮮奶首先就被佢既外表吸引,潮流興「虎紋」嘛!飲落一樣好滑,但又有珍珠比你食吓,兩種享受共同擁有!
草莓鮮奶好香滑,有好濃既草苺味,仲有勁多草莓肉粒。
草莓鮮奶
大甲芋頭鮮奶