2021-11-03 36 views
極度鍾意飲台灣手搖飲品珍珠奶茶 ,離開燒味店轉入隔離街嘅時候見到都幾多人喺沐淳門口等攞飲品,忍唔住行埋去睇吓,順手買咗兩杯轉頭同朋友一齊飲🧋芝雪大甲芋頭鮮奶店家標明係使用由台灣空運到港嘅大甲芋頭,💯%無添加‼️包括香精、色素同防腐劑❌而且無添加任何水同糖,鮮奶本身帶🈶️少許甜味,所以係無🉐️少甜,啱曬平時一定要飲少甜嘅我。鮮奶奶味香濃,大甲芋泥香滑厚實,加埋最上層綿密嘅手打芝士奶蓋,鹹鹹甜甜咁,層次感豐富😋黑糖波霸鮮奶揸上手嘅時候底部嘅黑糖珍珠仲係暖嘅🔥香甜彈牙嘅黑糖珍珠配埋香爐順滑嘅鮮奶,根本就係perfect match,點會唔好飲😆入秋之後栗子🌰當造,下次有機會就試埋佢哋嘅栗子系列先😚

黑糖波霸鮮奶

入秋之後栗子🌰當造,下次有機會就試埋佢哋嘅栗子系列先😚
黑糖波霸鮮奶