2023-01-20 1270 views
我朋友突然間諗到想食吉列豬,本身佢話去開尖沙咀Apple附近有一間出名食吉列豬嘅店,於是懶醒泊咗架車喺海港城,點知上網睇原來裝修緊,唯有睇吓有冇分店囉 !雖然應該最近的the one 有一間,不過佢選擇走返去九龍塘,好彩我哋泊咗好短時間(免費)如果唔係蝕咗一個鐘。其實我心諗二百幾三百蚊一個吉列豬扒飯,都唔係人人覺得好抵,諗返起以前曾經響日本食好似都係二千幾yen即係百零二百蚊就已經好好食啦!仲要飯後佢係送甜甜蜜瓜而唔係西瓜囉😂最慘係我哋仲要等咗起碼超過半個鐘先有得食,等嘅途中侍應問我哋要唔要食住啲菜先,我哋覺得好慘囉!😅我哋兩個人一個就叫炸豬柳一個就叫炸海老。都係豬好食啲,我覺得好Juicy呀,不過朋友嫌佢鞋咗少少,有機會下次食可以試吓豬扒。

炸海老/炸豬柳定食