2019-11-27
今日和J食lunch, 我地揀左Sensu, 之前經過好多次都話要揾日試下,今日終於訂定位上嚟食lunchSensu給人一種很時尚和舒適的感覺,窗外隱隱透着和的陽光,令人非常輕鬆舒服All day set menu共有8款選擇,價錢由$78至$128不等,其他還有小食和甜品可供選擇。我和J不約而同都係揀左日式燒國產和牛定食,再加2個小食和甜品。秘製香辣日山A5牛$68~牛厚身有頭,秘製汁麻麻辣辣好滋味!Deep fried chicken wings $68~雞翼炸得非常香脆,咬落肉質嫩滑,肉汁豐富,配泡菜沙律汁,酸酸辣辣非惹味,我好喜歡這個醬汁日式燒國產和牛定食 $128沙律菜+$12非常新鮮,配上酸酸甜甜的沙律汁非常開胃!和牛份量很多,肉質很鬆軟,部份位置有咬口,牛的味道非常濃郁,好好味!把温泉蛋和飯撈混,再加上和牛汁和大量的洋葱,幼滑而濃郁的蛋漿和日本米飯非常相配,還有充滿牛的精華的肉汁,每一口都帶着和牛的鮮味,每一口都有幸福的感覺!凡於12:00-2:30惠顧一款單點主菜,可免費獲贈coffee or tea, 我和J都係指定動作,order左熱檬水和凍檬茶。PInea
日式燒國產和牛定食 $128
沙律菜+$12非常新鮮,配上酸酸甜甜的沙律汁非常開胃!
PIneapple Mousse $28~以椰子雪糕和菠蘿mousse 混合而成,還有可食用的玫瑰花瓣和金萡作點綴,口味非常清新! 食到底部還有一塊曲奇餅, 新鮮菠蘿粒和nuts, 真是層次分明,口感豐富,好美味!