2020-12-30 69 views
今天來到太和站附近吃午飯,去了「果子」-星馬菜餐廳。之前有同事話食過都好ok, 所以我哋今日來吃吃。店內環境舒適,有靚靚嘅聖誕節佈置,餐牌上嘅午餐都好抵食。我哋點左兩份set lunch, 連飲品及小食。最快上枱嘅係海鮮喇唦掺掺,「掺掺」這個名字很有趣,原來是雜錦的意思。我哋呢碗掺掺係米粉同油面集合一齊,有唔同口感。海鮮方面有兩隻大蝦同埋有好幾粒蜆肉,都幾足料。另外仲有吸曬湯底嘅豆卜、魚片、蛋等等。湯底也合我哋口味,因為我哋怕辣,而佢只係少少辣,而喇唦嘅味道好濃郁而溫柔,我地差一些把所有湯底飲清。香茅豬扒飯都好好味,豬扒非常之林及入味,香茅味濃郁。太陽蛋亦都煎得好靚,送飯一流。小食方面我哋叫咗馬鈴薯炸蝦卷。薯絲捲着一隻蝦,炸得乾身。外邊薯絲非常脆口,入邊嘅蝦都好爽口。沙嗲雞肉串燒也好好味,雞肉幼滑,沙嗲醬汁香濃。飲品我哋點左一杯美綠恐龍,美綠粉脆卜卜好得意另外一個飲品係黑糖珍珠鮮奶。黑糖味道香甜,珍珠彈牙。滿足的午餐😊

店內環境舒適,有靚靚嘅聖誕節佈置,餐牌上嘅午餐都好抵食。
我哋點左兩份set lunch, 連飲品及小食。
海鮮喇唦掺掺

我哋呢碗掺掺係米粉同油面集合一齊,有唔同口感。

海鮮方面有兩隻大蝦同埋有好幾粒蜆肉,都幾足料。
另外仲有吸曬湯底嘅豆卜、魚片、蛋等等。
香茅豬扒飯

小食方面我哋叫咗馬鈴薯炸蝦卷。
馬鈴薯炸蝦卷
沙嗲雞肉串燒

沙嗲雞肉串燒也好好味,雞肉幼滑,沙嗲醬汁香濃。

美綠恐龍

飲品我哋點左一杯美綠恐龍,美綠粉脆卜卜好得意
黑糖珍珠鮮奶。

另外一個飲品係黑糖珍珠鮮奶。黑糖味道香甜,珍珠彈牙。

滿足的午餐😊
2020-12-30