2017-07-20 4269 views
喺灣仔附近行街,想食中餐又想坐得舒舒服服,見到呢間酒樓未試過,於是就入去試吓。由於當晚有宴會,被安排到偏廳用膳。先嚟餐前小食,銀魚仔炸得好酥脆,加埋淮鹽花生,應該係送酒佳品。蜜汁燒鱔份量較少,計落都幾貴;但魚皮燒得香脆,食到蜜糖味,魚肉爽爽哋,好香口惹味,正! 順德生煎雞嘅雞皮煎到好脆,雞肉嫩滑有鮮味,如果配料再爆得香啲入味啲就更好啦! 食完碟底有少少血水,雞肉大約係9成熟。晚餐會送糖水,我揀咗雪耳木瓜糖水,木瓜食落清甜,雪耳軟硬適中,糖水係少甜嗰種,正合我口味,個人認為比出面不少糖水店售賣嘅更優勝。員工好有禮貌,而且服務態度都幾好,食物質素又唔錯,下次經開附近都會再幫襯。

餐前小食

蜜汁燒鱔 (例牌)

順德生煎雞 (半隻)

雪耳木瓜糖水

2017-07-15
餐前小食
蜜汁燒鱔 (例牌)
順德生煎雞 (半隻)
雪耳木瓜糖水
  • 蜜汁燒鱔