2021-07-25
天后出名多好野食,嗰 friend今日放假請我這間新開不久餐廳食四川菜。餐廳唔算好大,但勝在乾淨企理,坐得舒服。打開餐牌午餐又真係幾抵HK$60左右連野飲🤩,而且多款四川名菜連上海菜式都有選擇😋。喜歡食辣的我,第一時間就點左招牌酸菜魚紅薯粉😜,出來賣相唔錯,大大碗而且材料十足。食落湯底味道好醒胃,酸辣度剛適合我,最重要係無骨魚片够鮮够滑, 我同朋友都食到停唔到口😂紅燒牛肉飯都唔錯,牛肉mixed牛筋炆到好入味,少少辣,好野味😋乾煸四季豆簡單菜式但色香味俱全,可以食到香口肉碎同埋鮮甜爽脆四季豆,好好味😋😋口水雞雞肉嫩滑,少少麻辣都好正,價錢超低$28特飲芒果沙冰不得了,超大杯好吸引,入囗陣陣濃郁的芒果香甜,真材實料😋😋食完D辣野,食埋個甜品酒釀丸子超perfect,丸子 QQ的,清甜,無得彈。
乾煸四季豆
口水雞